Blog

Borba protiv celulita počinje odmah!

Da se odmah razumijemo, celulit imaju svi, i stari i mladi, aktivni i neaktivni, mršavi i puniji, pa čak i djeca. Međutim, postoji značajna razlika u tipovima celulita i njegovoj vidljivosti.

Magičnih napitaka i preparata za rješavanje ovog problema nema, kao ni čarobnih pilulica, a sigurno vam u njegovom nestajanju neće pomoći ni ultrazvuk, kao ni ostale spravice.

Kako se onda boriti protiv ove napasti?

Prvo moramo utvrditi koji tip celulita je naš neprijatelj, a onda razmisliti o dugoročnim promjenama životnih navika.

SVI NAM DJELUJU ISTO, ALI KOJI JE TO TIP 1,2,3 CELULITA?

Postoji više vrsta celulita. Celulit prolazi kroz razvojne faze. Kako ćete se boriti sa celulitom zavisi od toga na kojem je stepenu vaš celulit. Najbolje je da stanite ispred ogledala, sa osvetljenjem usmernim nadolje. Lagano stisnite predio oko butina i bokova, pa pozadinu i gledajte. Zbog širenja svjetlosti pod tim uglom, vidjeće se svaka neravnina na tijelu.

Celulit tip 1: Mala udubljenja pod pritiskom

Celulit tip 2: Malo veća udubljenja (kao, na primer, kovanica od 2 do 5 dinara) kada pritisnete

Celulit tip 3: Mala udubljenja vidljiva i bez stiskanja

Celulit tip 4: Veća udubljenja, vidljiva bez stiskanja, sa mikročvorićima, bolan na dodir

CELULIT TIP I

Čini se da je vama najlakše, te samo treba da povećate fizičku aktivnost, i uvedete navike koje će ubrzati cirkulaciju.
Pokušajte sa svakodnevnim pilingom za vrijeme tuširanja. Ne samo da će vam pomoći da uklonite mrtve ćelije sa površine kože, već će koža biti zategnutija.
Upotrijebite grubu lufa rukavicu i kremu za piling sa krupnijim granulama. Najbolji preparati za tijelo su oni sa sastojcima koji učvršćuju kožu i sadrže antioksidanse kao što su zeleni čaj ili kafa.

Za dugoročniji rezultat probajte sa detox dijetom, i pokušajte da unosite minimalno 1,5 l vode dnevno da biste lakše izbacili toksine iz organizma, a neophodno vam je bar tri sata nedeljno fizičke aktivnosti.

CELULIT TIP II

Preporučujemo vam neki od aerobnih programa minimum tri puta nedeljno kombinovan sa vežbama za zatezanje. Svakodnevni piling kože se podrazumijeva, uz korišćenje nešto agresivnijih preparata koje će se lakše izboriti sa tvrdoglavim mestima. Opredijelite se za one koje sadrže kofein i čili.
Ukoliko želite da ubrzate nestanak celulita, ubacite masažu bar dva puta nedeljno, a svedite kafu i čaj na samo dva napitka sa kofeinom ukupno.

CELULIT TIP III

Duboko ukorijenjeni celulit neče lako nestati, te zahtijeva mnogo strpljenja i vremena. Moraćete da počnete sa redovnim fizičkim aktivnostima i da ih lagano pretvorite u stil života. Kao što spavate, jedete, idete na posao, tako i fizička aktivnost treba da postane nešto uobičajeno. Pored redovnog treninga i masaže, pomoći će vam i treninzi na platformama kao što je Power Plate. Izbacite grickalice i svaki put kada ih poželite pojedite jabuku ili neko drugo voće.

CELULIT TIP IV

Kod ovog stadijuma, za trajno postizanje rezultata potrebno je opredijeliti se za dijetu koja odgovara organizmu i program treninga, koji će kombinovati dosta kardio vežbi i targetirati zone na kojim imate najviše naslaga.
Za borbu protiv ovog tipa celulita potrebno je vrijeme i mjeseci rada. Sa dijetom kombinujte vikend detoks programe, unosite do 2 litre tečnosti i izbjegavajte dugo sedenje.